Menü Bezárás

2020-1.1.1-KKV-START-2020-00012

A Trade-Technik Kft. 1992 óta foglalkozik a rotációs kompresszorok, fúvók és vákuumszivattyúk magyarországi forgalmazásával és szervizelésével. A Társaság tulajdonosai 100%-ban magyar magánszemélyek.

Társaságunk által forgalmazott és kiépített központi vákuumrendszerekre akkor van szükség, ha egy telephelyen több ponton is szükség van vákuumra a működési feladatok ellátásához. A központi vákuumrendszerek főbb elemei: központi puffertartály (amiben a vákuumot kialakítják), szivattyúk (amik a vákuumot kialakítják), vezérlés és felügyelet (ami a vákuum kialakulását szabályozza, az eszközök állapotát jelenti) és egyéb kiegészítő alkatrészekből (nyomásmérő, szelepek, csövek stb.). Bár a legtöbb alkatrész (puffertartály, szivattyú stb.) esetén megvalósítható lenne a hazai ellátás, a központi vákuumrendszereket az eddigiekben csak közvetítőként, külföldi gyártók komplett megoldásainak hazai forgalmazójaként tudtuk szállítani. A fő problémát az jelentette, hogy a vezérlést és felügyeletet ellátó egységet a külföldi gyártók nem kívánják önállóan értékesíteni.

A KKVSTRART pályázat keretében megvalósított projekt célja, hogy a méret szempontjából univerzális vezérlési és felügyeleti rendszer kifejlesztésével olyan megoldást tudjunk kínálni a piacon, amihez az alkatrészek magyarországi gyártóbázissal rendelkeznek, így olcsóbban és garantált feltételek mellett tudjuk az ügyfelek igényét kielégíteni. A kifejlesztett vezérlési rendszer ugyanakkor hiánypótló jellegű, hiszen jelenleg is vannak olyan működő iparvállalatok és közintézmények (elsősorban kórházak), amelyeknek decentralizált vákuumrendszerét egy vezérlési rendszerrel központosítani lehetne. Meglévő eszközrendszer esetén az újratervezés és központosítás legalább egy nagyságrenddel kisebb költség, mint a rendszer lecserélése, ugyanakkor jelentős (akár 50%-os) energiahatékonysági növekedést jelent. További cél volt, hogy a kifejlesztett eszköz vezérlésébe integráljuk mindazt a tudást, amelyeket az eddig telepített rendszerek fejlesztése során megszereztünk. A vezérlés ismereteink szerinti finomhangolásával, az eddigiekben forgalmazott rendszerekhez képest is ~5-10%-kal nagyobb energiamegtakarítást, illetve a szivattyúk lassabb amortizációját tudunk megvalósítani.